Affiche-textiel

Creative Textile design en esgii in de bibliotheek van Leiden.

Vitrages met een eigen dessin of bewerking. Home decor om het interieur verder in te kunnen richten zodat de ruimte levend wordt gemaakt. De producten zijn uniek, bieden warmte, hebben uitstraling en zijn mooi om naar te kijken. Creative Textile design creëert fijn wonen!

De producten zijn voornamelijk gemaakt van merino-wol en zijde en voelen behaaglijk zacht aan. De techniek die ik veelvuldig toepas heet Nunovilt, twee natuurlijke materialen samenvoegen.
Er ontstaat een idee naar aanleiding van inspiratiebeelden of ik neem (nieuw)materiaal in mijn handen en bedenk me wat ik hiermee zou kunnen maken. Dit pas ik toe in verschillende technieken zoals vilten, nunovilten, wasmachinevilten, droog vilten. Mijn stijl van vilten is te omschrijven als een gevoel wat je weergeeft in kleur en materiaal. Ik laat een oude techniek op een verrassende wijze herleven.

Vele jaren ben ik werkzaam geweest in het onderwijs en heb ik in diverse creatieve vakken les gegeven. Creative Textile design is voortgekomen uit de techniek vilten die ik mijn leerlingen ooit leerde en mijn passie voor vilt is begin 2013 doorgezet in de Webshop esgii die een groot assortiment aan vilten sloffen heeft voor dames en heren. esgii ontwerpt de vilten producten samen met de makers in Mongolië. Dit alles gebeurt op Fair trade basis en geeft daarnaast een positieve bijdrage aan de makers in Mongolië zelf!

Annelies Hendriks

www.creativetextiledesign.nl

www.esgii.nl